Jom Santai Bersama Mr. Broken Heart

Santai Bersama Roha a.k.a Cinta Tiada AkhirNya

2 ORANG POLIS KOMANDO VAT69 TERBUNUH

.Assalamualaikum.


hua...... dah berapa hari fie tak update blog ... hehehe masa tak berapa nak mengizinkan nak menaip kekeybord ni. beberapa hari ni ada busy sikit dengan kerja yang sememangnya tak dapat nak di elakkan. Okeh sepanjang tak mengupdated blog ni ... macam-macam berita keluar kan.kn.kn ... salah satunya ialah Polis Komando yang telah terkorban dalam setelah terkena serangan mortar di Kampung Tanduo, yang menjadi kubu kumpulan penceroboh bersenjata dari selatan Filipina hari ini iaitu G/17984 skuad 2/2006, Insp. Zulkifli Mamat & Sarjan Sabarudin dari Unit 69 Komando ...
 Al-Fatihah ... buat arwah semoga roh kedua-duanya dicucuri rahmat dan di tempatkan ditempat-tempat orang yang beriman ... Amin ...


Akhbar Philippine Star melaporkan bahawa pihak berkuasa Malaysia memulakan serangan ke atas kubu pihak penceroboh tersebut hari ini.Akhbar itu memetik laporan radio yang menemubual beberapa saudara-mara Sultan Sulu, Sultan Jamalul Kiram, termasuk adiknya Azzimudie Kiram yang mengetuai kumpulan bersenjata di Lahad Datu itu, sebagai berkata terdapat beberapa kematian dalam kejadian tersebut.


"Land Rover membawa 2 komando Msia mati (VAT 69); Inspektor Zulkifli mamat & Sarjan Sabaruddin Polis"


Senarai nama anggota komando PDRM atau VAT69 yang terkorban dan cedera sewaktu serangan
mortar dalam krisis Lahad Datu :

1. Inspektor 17992 Zulkifli B. Mamat (terkorban)
2. Koperal 113088 Sabarudin B. Daud (terkorban)
3. Koperal 135383 Azman B. Ampong (cedera di tangan dan kaki )
4. Koperal 152133 Mohd Tarmizi B. Hashim (cedera di tangan dan kaki)
(ditempatkan di Hospital Lahad Datu)
5. Konstabel 176533 Mohamad Qaiyum'aiqal B. Zolkifli (cedera di bahu kanan & kedua-dua kaki) 
(ditempatkan di Hospital Sandakan)




JASAMU DIKENANGI: Ketibaan jenazah dua anggota komando yang gugur

Semoga 2 anggota komando polis ditempatkan di tempat2 org beriman, mati syahid mempertahankan negara ....




♥ Kerana Dirimu Begitu Berharga ♥

8 comments:

ejulz said...

semoga tahanan mendapat hukuman yang setimpal.. jika betul ada pengkhianat negara, harap dapat hukuman yang setimpal jugak..



Jemput join kalau belum.. :) "Segmen : Ucapan Selamat Hari Lahir buat "Si Gule" pada 19 Mac"

ikhwan yusuff said...

semoga ALLAH melindungi malaysia dan cucurkan rahmatnya kepada roh2 wira yang terkorban..SEDIH:(

mr broken heart said...

mudah mudahan perjuangan mereka mendapat darjat yang tinggi di sana kelak..insya ALLAH

my notes said...

assalamualaikum ... dah tentu keluarganya rasa bangga atas perjuangannya ... kematian itu hak Allah ... semoga merek ditempatkan di kalangan orang - orang yang beriman ... aaamin .

my notes said...

assalamualaikum ... dah tentu keluarganya rasa bangga atas perjuangannya ... kematian itu hak Allah ... semoga merek ditempatkan di kalangan orang - orang yang beriman ... aaamin .

Info Sehat said...

Semoga perjuangan mereka tidak sia-sia dalam membela negara

dr. Tubagus said...

Asslamualaikum. Semoga keluarga yang ditinggalkan diberi sabar oleh Allah SWT.

Cahaya Kebaikan ♥ said...

Tekan sini jom!

http://koxtau.blogspot.com/2013/07/2013-giveaway-from-farra-izzaty.html