Jom Santai Bersama Mr. Broken Heart

Santai Bersama Roha a.k.a Cinta Tiada AkhirNya

DIHALAU "AIR ASIA"

 .Assalammualaikum.

uissshhhh... seram sejuk baca tajuk... di mana sifat kemanusiaan orang sekarang eak... kepelikan aku dengan isu-isu semasa sekarang ni... dengan abaikan anak OKU dalam keadaan macam tu...errkkk macam lari tajuk je aku ni. hahah
Actually sekarang macam-macam perkara jadi dengan isu culik kanak-kanak jual organ... itulah...inilah...begitulah...beginilah... sampai nak keluar rumah g mana-mana fikir sampai 2 3 kali (padahal penyakit pemalas) hahaha
Ok, berbalik kes dihalau dengan "Air Asia" aku rasa tak patut kot dorang buat macam tu lagi-lagi tengah dalam keadaan darurat senang kata... 
kan dan sah-sah dorang balik sebab nak melawat "Jenazah Bapa dorang"... kenapa mesti nak macam-macam lepas dorang dah lepas semua pusat kawalan kat KLIA tu. tup2 kena halau keluar dari "flight" atas alasan wife dia tengah preggy masuk 7bulan. 

"Sepasang suami isteri dan anak yang bergegas pulang dari Seoul, Korea Selatan untuk menghadiri majlis pengkebumian bapa gagal melakasanakan niat tersebut akibat “dihalau” oleh Air Asia.
Air Asia enggan membenarkan pasangan tersebut menaiki penerbangan Air Asia dari Kuala Lumpur ke Kuala Terengganu malam tadi atas alasan wanita terbabit sedang mengandung 7 bulan.
Menurut seorang pengguna Facebook mempersoalkan mengapa pasangan ini dibenarkan oleh Malaysia Airlines untuk terbang selama 5 jam dari Seoul, Korea ke Kuala Lumpur tetapi dihalang oleh Air Asia yang perjalanan mereka hanya memakan masa sekitar 40 minit?"


Haissshhhh...apa susahnya...prosidur manusia yg buat...bagi dia sign satu borang..kalau berlaku dlm penerbangan adalah tanggungjawap sendiri...boleh je kan..ni atas dasar darurat atau kemanusiaan... 

p/s: En. Tersayang kalau kita nak flight tak nak naik  "Air Asia" tau... takut kena halau sebab tengok keadaan perut kita. kehkeh

♥ Kerana Dirimu Begitu Berharga ♥

1 comment:

Shaya said...

Hmm, now days in this world , ada kala nya haiwan itu lebih baik dari manusia.